Tulajdonnevek kárpátaljai népmesékben a Három arany nyílvessző című népmesegyűjtemény alapján - Nagy, Natália (Gyermeknevelés Tudományos Folyóirat, 2021)
Jelen tanulmány a kárpátaljai népmeséket tartalmazó Három arany nyílvessző című gyűjtemény tulajdonneveinek rendszerezésével foglalkozik. Kitér a beszélő és a való nevekre, külön csoporton belül ismerteti az állat- és csillagneveket. Néhol összehasonlítást ad a magyarországi népmesék alakjaival, azok megnevezésével.