English Language Children’s Literature as a Springboard for Teacher-Researcher International Collaboration - Trentinné Benkő, Éva; Árva, Valéria; Medina-Casanovas, Núria; Canals-Botines, Mireia (Gyermeknevelés Tudományos Folyóirat, 2021)
A jelen cikk az Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (Uvic-UCC) és az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző Kar (ELTE TÓK) négy oktatójának az angol nyelvű gyermekirodalom területén végzett kutatási, oktatási és fejlesztési együttműködését mutatja be. Ennek a közös munkának a sarokköve a katalán és magyar óvodákban, valamint általános iskolákban végzett kutatás volt, melynek során az angol nyelvű mesék, dalok és dajkaversek kisgyermekkori idegennyelvi fejlesztésben való felhasználását vizsgálták a szerzők. A cikk a projekt utolsó kutatási fázisának ismertetése.