Te is lehetsz bűvész! Fedezzük fel a bűvészmutatványok matematikai titkait! - Pintér, Klára (Gyermeknevelés Tudományos Folyóirat, 2014)
Miközben sokan negatív emlékeket őriznek a matematika tanulásáról, lelkesen próbálják kitalálni bűvészmutatványok titkait, szívesen játszanak gondolkodást igénylő játékokat, és nem gondolják, hogy ezek alapja gyakran a matematika. Ha sikerül a játékokat, trükköket beépíteni a matematika tananyagba, változhat a tanulók hozzáállása a matematikához és aktívabban vehetnek részt a tanulási folyamatban, ami hatékonyabb ismeretszerzést, képességfejlesztést eredményezhet. A matematika ilyen csábító köntösbe való felöltöztetését szimbolizálja az a papírból hajtogatott kocka, amelyet néhány mozdulattal rózsává alakíthatunk.