Látásnevelés korai gyermekkorban - Földiné Angyalossy, Zsuzsánna (Gyermeknevelés Tudományos Folyóirat, 2015)
A tanulmány célja a látás fejlődésének rövid ismertetése, a koraszülött- és kora gyermekkori látásproblémák bemutatása. Az orvosi, védőnői vizsgálatok kiegészítője az ún. funkcionális látásvizsgálat, eredménye segíti a megkésett vizuális fejlődésű, illetve érzékszervi fogyatékos gyermekek látásnevelését. A látásnevelés integrált része a játéknak és a terápiának.