Márkus Éva – Trentinné Benkő Éva (2014, szerk.) A korai idegen nyelvi fejlesztés elmélete és gyakorlata: Konferenciaelőadások és háttértanulmányok. ELTE Eötvös Kiadó, Budapest. - Manzné Jäger, Mónika (Gyermeknevelés Tudományos Folyóirat, 2016)
Márkus Éva – Trentinné Benkő Éva (szerk.): A korai idegen nyelvi fejlesztés elmélete és gyakorlata c. kötete egy Budapesten megrendezett (2013. május 24-i) nemzetközi konferencia előadásanyagából összeállított konferenciakötet. A tanulmánykötet kiváló áttekintést nyújt a témakör aktuális hazai és nemzetközi korai idegen nyelvi neveléssel kapcsolatos kutatási tendenciáiról, egyben gyakorlati tapasztalatok és innovatív nyelvi nevelési programok széles palettáját is kínálja olvasóinak. A szerzők magyar, angol és német nyelven publikált írásai a 0–10 éves korosztály elsődleges és másodlagos kétnyelvű szocializációjának kérdéseivel foglalkoznak világ- és hazai nemzetiségi nyelvek tekintetében. A kötet értékes szakkönyv kutatók, elméleti és gyakorlati szakemberek és felsőoktatási hallgatók számára, de színes, változatos cikkei egyben érdekes olvasmányt biztosítanak szülőknek és érdeklődőknek is. A tanulmányokban ismertetett kutatási eredmények és módszerek, nyelvpedagógiai stratégiák, illetve ötletek hozzájárulnak a korai idegen nyelvi fejlesztés sikeres hazai megvalósításához mind otthoni környezetben, mind az óvodai nevelés, iskolai oktatás és a pedagógusképzés területén.