Miért hasznosak a gyerekszótárak? - P. Márkus, Katalin (Gyermeknevelés Tudományos Folyóirat, 2016)
Amikor nyelvtanulásról és idegen nyelv tanításról beszélünk, sok dolog juthat eszünkbe: nyelvkönyvek, nyelvtankönyvek, olvasókönyvek, filmek és különféle, a nyelvoktatásban használható audiovizuális eszközök sora; sajnos a szótárak, mi több, a megbízható szótárak egyre hátrébb kerülnek a sorban. Fontosságuk egyre inkább elhalványulni látszik. Jelen ismertetés a szótárak hatékony használatának fontosságát bizonyítja, gyakorlott szótárhasználóvá pedig csak akkor válhatunk, ha már az általános iskola alsó tagozatában elkezdjük a szótárhasználat bevezetését, tanítását, a gyermekek szoktatását. Ebben nagyon fontos a korcsoportnak megfelelő szótár kiválasztása is.