Az utcától a „katedráig” – Szemivel az élet - Mészáros, Gabriella (Gyermeknevelés Tudományos Folyóirat, 2017)
Az ember legjobb barátja a kutya – tartja az ismert magyar mondás. A vakvezető kutya azonban ennél több. Nem csak barát, nem csak családtag, hanem szilárd támasz, aki nélkül nem lenne teljes az élet. Az alábbi írás példája annak, mekkora szerepe van a terápiás és segítőkutyának.