A megváltozott családok hatása a gyermekekre - M. Nádasi, Mária (Gyermeknevelés Tudományos Folyóirat, 2016)
A családdal való együttműködés az iskola megkerülhetetlen feladata. Ez azt feltételezi, hogy a pedagógus mindenkor tájékozott azzal kapcsolatban, hogy aktuálisan mi jellemző a folyamatosan változó családokra, amely tudására támaszkodva megfelelően tud reagálni tanítványai családi hátterének a diákok taníthatóságában, nevelhetőségében megjelenő következményeire. Az írás számba veszi a családok legfontosabb megismerési szempontjait, és pillanatképet készít arról, hogy jelenleg milyen tudásra támaszkodhatnak a pedagógusok a konkrét családok megismerésével kapcsolatban, milyen ma éppen a „változó család”.