Könyvszemle „Az óvodapedagógusok NAGYKÖNYVE” című kötetről - Golyán, Szilvia (Gyermeknevelés Tudományos Folyóirat, 2016)
A monográfia egy olyan óvodapedagógiai szakkönyv, melyben az elméleti részek mintegy „csokorba” fogják az adott tudástartalmakat, ismereteket, gyakorlati példaanyaga pedig a megvalósításhoz nyújt támpontokat. A könyv célkitűzése egyben hűen tükrözi annak szemléletét is, miszerint a pedagógiai innováció lényege a differenciálás. „Az óvodapedagógusok NAGYKÖNYVE” főcímet viselő szakkönyv 10 önálló fejezete felvonultatja azokat a tartalmakat, melyek a 21. századi óvodapedagógus számára kiemelten kezelendőek. A szerzők az egymást követő fejezetek során, „az ismerettől a megvalósításig” – minden egyes témát óvodapedagógiai kontextusba helyezve – mutatják be és elemzik a tudástartalmakat, s kapcsolnak hozzá releváns gyakorlati példákat.