„Minden nemzet a maga nyelvén lett tudós” Pusztai Gabriella és Márkus Zsuzsanna (2017, szerk.): SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL. Iskolák és diákok a határon túl. Debreceni Egyetemi Kiadó, Debrecen. - Márton, Réka (Gyermeknevelés Tudományos Folyóirat, 2020)
A Debreceni Egyetem pedagógiai köteteinek határon túli oktatáspolitikai, neveléstudományi kötete a Kárpát-medence magyar nyelvű felsőoktatási intézményeit mutatja be.