A Termini magyar–magyar szótár mint a határon túli magyar nyelvváltozatok lexikai adatbázisa - M. Pintér, Tibor (Gyermeknevelés Tudományos Folyóirat, 2020)
A Termini magyar–magyar szótár a magyar nyelv határon túli változatainak kölcsönszavait szótárazza, szemantikai és lexikográfiai nézőpontból. A kizárólag online felületen létező szótár a magyar nyelv szinkrón állapotát tükrözi. Az ismertetés részleteiben mutatja be a szócikkszerkezetet, kitér a szerkesztés sajátosságaira, valamint említést tesz a szótár gyakorlati és szimbolikus felhasználási lehetőségeiről.