Felsőfokú óvodapedagógus- és tanítóképzés a Babeș-Bolyai Tudományegyetemen - Szabó Thalmeiner, Noémi (Gyermeknevelés Tudományos Folyóirat, 2017)
Jelen tanulmányban egy többfázisú kutatás eredményeit mutatjuk be, melyet a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok karán végeztünk az óvodapedagógusés tanítóképzős hallgatók körében. Az eredmények helyes keretben való értelmezése érdekében a tanulmány első részében a tizenhat éve beindult állami magyar felsőfokú óvodapedagógusés tanítóképzés törvényi szabályozását, megszervezését taglaljuk kitérve a változások tantervre gyakorolt hatásának a bemutatására is. Kutatásunkkal arra kerestünk választ, hogy miként látják, hogyan ítélik meg a végzős hallgatók az intézményünkben zajló képzés színvonalát, felkészültségük mértékét a pedagógusi pályára.