Fedezd fel a természetet - Sztudva, Mónika (Gyermeknevelés Tudományos Folyóirat, 2021)
Jelen írás a fenntarthatóságra nevelés, környezeti nevelés témakörében mutat be néhány jó gyakorlatot, elsősorban 3–4 éves korosztály részére, így az életkori sajátosságoknak megfelelően játékok, játékos tapasztalat szerzések teszik ki a gyakorlatok zömét, megteremtve a lehetőséget ezek későbbi fejlesztésére, újra gondolására, kreatív alkalmazására. Mindezt pedig történeti, nevelés történeti alapokra, a magyar óvodapedagógiai hagyományokat figyelembe véve teszi.