Vallás, radikalizálódás és identitás. Michael Walzer és John Rawls - Kis-Jakab, Dóra (Elpis Filozófiatudományi Folyóirat, 2017)
Mi a gyökere a vallási fundamentalizmus megerősödésének a nyugati liberális demokráciákban és ezek az államok mit kezdhetnek a területükön tapasztalható vallási radikalizálódás jelenségével? Meddig kell tolerálniuk a liberális és demokratikus értékrenddel szembemenő elemeket és meddig mehetnek el saját életmódjuk védelme érdekében otthon és külföldön, anélkül, hogy a másként gondolkozók elnyomásának és a kulturális imperializmusnak a csapdájába esnének? Dolgozatomban ezekre a kérdésekre keresem a választ John Rawls liberális és Michael Walzer kommunitárius elméletének tükrében.