A Muzsaly határában fekvő középkori romtemplom régészeti kutatásának eredményei (Kárpátalja, Ukrajna) - Mojzhes, Volodimir (Communicationes Archaeologicae Hungariae, 2023)
A tanulmány célja, hogy a 2016. és 2017. évi muzsalyi (Kárpátalja, Ukrajna) templomásatások eredményeit és leleteit bemutassa. A templom építésének pontos ideje ismeretlen, emiatt kizárólag a régészeti kutatás eredményei szolgáltathattak alapot a műemlék építési idejének meghatározásához. A templom helyiségeinek és környékének vizuális felmérése után a feltárás négy szelvényben zajlott. Az itt folytatott munkálatok lehetővé tették a műemlék stratigráfiájának meghatározását, de jelentős mennyiségű tárgyi leletanyag is előkerült.