Az interaktív tábla alkalmazása az anyanyelvi órán - Gonda, Zsuzsa (Anyanyelv-pedagógia, 2008)
A tanulmány az anyanyelvi nevelésben lezajlott paradigmaváltás egyik meghatározó tényezőjét: a műszaki-technikai környezet változását és az iskolai nevelésre gyakorolt hatását mutatja be. Az interaktív tábla olyan eszköz, amelynek erős motiváló ereje van, és igen változatosan alkalmazható a tanítási órákon. A tábla használatát megalapozó elméleti bevezetőt egy magyar nyelvi óra részletes leírása követi. Az óraterv bemutatja, hogyan lehet felhasználni a korszerű eszközt és a digitális tartalmakat a didaktikai célok elérésére, és taglalja az interaktív tábla alkalmazásának gyakorlati előnyeit. Összegzésként a szerző az interaktív táblával kapcsolatos iskolai tapasztalatait fogalmazza meg, és felhívja a figyelmet arra, hogy az interaktív táblának jelentős szerepe lehet az élethosszig tartó tanulásban és a munka világára való felkészítésben.