Olvasástanítás lépésről lépésre - Varga, Éva (Anyanyelv-pedagógia, 2008)
A tanulmány a Lépésről lépésre című olvasástanítási programot ismerteti. A szerző tíz éve dolgozik a programmal, tanítói tapasztalatai ösztönözték arra, hogy új utakon próbálja meg tanítványait bevezetni a betűk világába. Bemutatja a tanítási program sajátos nevelési és oktatási célkitűzéseit, alapelveit, és ismerteti a Lépésről lépésre program elméleti hátterét. Az olvasás- és írástanítási program a hangoztató-elemző-összetevő módszer egy sajátos változata, reformpedagógiai módszerekkel ötvözve.