Márkus Éva – Trentinné Benkő Éva (2014, szerk.) A korai idegen nyelvi fejlesztés elmélete és gyakorlata: Konferenciaelőadások és háttértanulmányok. ELTE Eötvös Kiadó, Budapest.

Szerzők

  • Mónika Manzné Jäger

Kulcsszavak:

korai idegen nyelvi fejlesztés, nyelvpedagógiai stratégiák, kétnyelvűség-kutatások, sikeres módszerek, innovatív hazai nyelvi programok

Absztrakt

Márkus Éva – Trentinné Benkő Éva (szerk.): A korai idegen nyelvi fejlesztés elmélete és gyakorlata c. kötete egy Budapesten megrendezett (2013. május 24-i) nemzetközi konferencia előadásanyagából összeállított konferenciakötet. A tanulmánykötet kiváló áttekintést nyújt a témakör aktuális hazai és nemzetközi korai idegen nyelvi neveléssel kapcsolatos kutatási tendenciáiról, egyben gyakorlati tapasztalatok és innovatív nyelvi nevelési programok széles palettáját is kínálja olvasóinak. A szerzők magyar, angol és német nyelven publikált írásai a 0–10 éves korosztály elsődleges és másodlagos kétnyelvű szocializációjának kérdéseivel foglalkoznak világ- és hazai nemzetiségi nyelvek tekintetében.

A kötet értékes szakkönyv kutatók, elméleti és gyakorlati szakemberek és felsőoktatási hallgatók számára, de színes, változatos cikkei egyben érdekes olvasmányt biztosítanak szülőknek és érdeklődőknek is. A tanulmányokban ismertetett kutatási eredmények és módszerek, nyelvpedagógiai stratégiák, illetve ötletek hozzájárulnak a korai idegen nyelvi fejlesztés sikeres hazai megvalósításához mind otthoni környezetben, mind az óvodai nevelés, iskolai oktatás és a pedagógusképzés területén.

Letöltések

Letölthető adat még nem áll rendelkezésre.

##submission.downloads##

Megjelent

2016-02-05

Hogyan kell idézni

Manzné Jäger, M. (2016). Márkus Éva – Trentinné Benkő Éva (2014, szerk.) A korai idegen nyelvi fejlesztés elmélete és gyakorlata: Konferenciaelőadások és háttértanulmányok. ELTE Eötvös Kiadó, Budapest. Gyermeknevelés Tudományos Folyóirat, 4(1), 226–230. Elérés forrás https://ojs.elte.hu/gyermekneveles/article/view/661